neljapäev, 18. jaanuar 2018

Peamised põhjused, mis ei lase inimestel edu saavutada.

Loen hetkel Napoleon Hilli raamatut „Mõtlemist muutes rikkaks“ ning  sattusin ühele peatükile, mis võiks ka teistele inimestele huvi pakkuda.
Napoleon Hill uuris aastakümneid edukaid inimesi ning pani kirja seaduspärasused, mis on paljudel inimestel aidanud saavutada uskumatuid tulemusi.
Kuid nii nagu on olemas kindlad põhimõtted, mis aitavad elus edu saavutada, on olemas ka põhimõtted, mis edu ees igaveseks ukse sulgevad.

Toongi välja sellised asjad, millele tasuks tähelepanu pöörata, kui soovite, et teil elus hästi läheks.
1.   Puudulikud võimed
Puudulikke võimeid on alati võimalik kompenseerida seeläbi, kui kaasata enda meeskonda inimesed, kes korvavad seda, milles sina niivõrd hea ei ole. Näiteks, kui sinu tugevuseks ei ole numbrid, leidub alati inimesi, kelle puhul numbrid on nende kireks.

2.   Ebaselgelt defineeritud elu eesmärk.
Inimesel, kellel puudub kindel siht, ei ole mingisugust edu lootust. Kindla eesmärgi puudumine on üks peamisi ebaedu põhjusi.

3.   Puudub soov tõusta keskpärasusest kõrgemale.

4.   Ebapiisav haridus.
Õnneks on see puudus, mille vastu on kerge rohtu leida. Selleks, et inimene oleks haritud, on tänapäeval vaja rohkemat kui vaid akadeemiline tiitel. Haritud inimene on selline, kes on õppinud saama elult seda, mida ise nõuab ilma, et rikuks teiste inimeste õigusi. Haritus ei koosne ainult teadmistest, vaid sõltub ka nende teadmiste pidevast rakendamisest. Inimestele ei maksta mitte selle eest, mida nad teavad, vaid eelkõige selle eest, kuidas nad oma teadmisi rakendavad.

5.   Puudulik enesedistsipliin.
Distsipliini aluseks on enesevalitsemine, mis tähendab, et inimene on suuteline kontrollima kõiki oma negatiivseid omadusi. Enne, kui te suudate maailma valitseda, peate valitsema iseennast. Enesevalitsemine on raskeim töö, mida teil eales teha tuleb. Kui te iseennast ei alista, alistute iseendale. Kui astute peegli ette, võite näha nii oma parimat sõpra kui ka oma suurimat vaenlast.

6.   Kehv tervis.
Ilma hea terviseta on väljapaistvat edu üliraske saavutada. Õnneks on see jällegi valdkond, mida on võimalik tugeva enesedistsipliini abil kontrolli alla saada.

7.   Halb ümbruskond ja halbade sõprade mõju.
Ümbritse ennast inimestega, kes sind toetavad ning kes aitavad sind edasi.

8.   Tegevuste edasilükkamine.
Jällegi üks kõige levinumaid ebaedu põhjusi. Õiget aega alustamiseks ei saabu  kunagi. Alustage kohe sealt, kus olete – kõige ülejäänuga saate tegeleda hiljem.

9.   Püsivuse puudumine.
Väga vähesed peavad eesmärgi saavutamiseni lõpuni vastu. Inimestel on kalduvus esimese takistuse saabumisel kohe alla anda. Püsivus ületab kõik takistused.

10. Negatiivne iseloom.
Inimesel, kes oma negatiivse käitumisega teisi endast eemale tõukab, ei ole mingisugust edu loota. Eduks on vaja koostööd teiste inimestega.

11. Kontrollimatu suguinstinkt.
Seksuaalne energia on tohutult võimas energia. Kui õppida seda suunama eesmärkide saavutamiseks, on võimalik saata korda suuri tegusid.

12. Kontrollimatu soov saada midagi lihtsalt niisama.

13. Otsustusvõimetus.
Edukad inimesed teevad otsuseid kiiresti ning muudavad neid väga harva. Edutud inimesed jõuavad otsustele väga aeglaselt või üldse mitte.

14. Hirmudele alistumine

15. Halb kaaslase valik.
Halb elukaaslase valik on samuti üks sagedasemaid ebaedu põhjusi. Kui kooselu ei ole harmooniline, tekitab see palju ebavajalikke probleeme.

16. Liigne ettevaatlikkus.
Inimene, kes millegagi ei riskeeri, peab tavaliselt leppima sellega, mis teistest üle jääb. Liigne ettevaatlikkus on sama halb kui ettevaatamatus – mõlemad on äärmused, millest tasuks hoiduda.

17. Halb äripartnerite valik.
Me sarnaneme nende inimestega, kellega kõige rohkem läbi käime. Valige inimesi enda ümber hoolikalt.

18. Eelarvamused.
Kui soovid edu saavutada, peab säilima avatud meel.

19. Sobimatu elukutse.
Ei ole võimalik saada edukaks tööga, mida sa ei armasta ning mis lihtsalt kurnab.

20. Fookuse puudumine.
Rakendage kogu fookus ühe konkreetse eesmärgi saavutamiseks. Mitme asjaga korraga tegelemine lõpeb sellega, et mitte ükski neist ei ole hästi tehtud.

21. Raharaiskamine.
Harjutage pidevalt kokku hoidma ning pange teatav protsent oma sissetulekutest kõrvale. Piisav rahatagavaru olemasolemine ei sunni vastu võtma kehvi pakkumisi ning tegema otsuseid, mis on pikas plaanis kahjulikud.

22. Vähene entusiasm.
Entusiasmil on suur võime aidata teisi inimesi veenda. Entusiasm on väga nakatav ning entusiastlikud inimesed on igal pool oodatud ja teretulnud.

23. Sallimatus.
Sallimatus tähendab, et olete uutele ideedele ja teistsugustele vaatenurkadele suletud ning see ei lase mõelda kastist välja ning leida uusi lahendusi.

24. Ohjeldamatus.
Mõõdutunde puudumine söömises, joomises ja seksis on eriti kahjulik. Ühegi asja liigtarvitamine ei tule edule kasuks.

25. Suutmatus koostööd teha.

26. Võim ilma isiklike pingutusteta.
Rikaste vanemate lapsed või siis lotovõitjad, kes ei ole ise oma edu saavutanud, lõpetavad tihti väga kehvas seisus.

27. Teadlik ebaausus.
Inimesel, kes on teadlikult ebaaus, ei ole mitte mingisugust lootust edukaks saada. Varem või hiljem saavad tema valed teda kätte.

28. Egoism ja kuulsusjanu.
Need omadused on teistele inimestele justkui ohutuled, mis annavad neile märku, et nad teist eemale hoiaksid.

29. Oletamine.
Oletustele tuginev käitumine lõppeb pahatihti suurte probleemidega. Kontrollige, kas oletused peavad paika.

30. Kapitali vähesus.
See on üks levinud ebaedu põhjus nende puhul, kes sukelduvad ettevõtlusesse esmakordselt ning kellel puudub piisav reservkapital, mis leevendaks nende eksimuste poolt põhjustatud ootamatused ning aitaks neil ületada üleminekuperioodid, enne kui nad endale maine on loonud.

---------------------------------------------------------------------------------

P.S. Kui tahad hakata Mintoses investeerima, oleksin väga tänulik, kui kasutad liitumisel seda linki - siis saame mõlemad oma tootlusele 1% veel lisaks.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar