laupäev, 5. august 2017

Kuidas leida elus häid võimalusi?

Sul kohe ei vea mitte kunagi ja head võimalused lihtsalt ei leia teed sinuni?
Kõik läheb kogu aeg halvasti?
Muuda ainult ühte asja ning hakkad nägema võimalusi, mida teised ei näe!


Igal asjal on alati oma head ja oma halvad küljed. Igas asjas on alati midagi head. Vahel on seda aga jube raske näha, sest meie aju on meie kaitseorgan ja disainitud niimodi, et märkaksime esimese asjana alati seda, mis on halvasti ja valesti. Aju on lihtsalt selliseks välja arenenud, sest kui me hädaohte ei märkaks, oleksime juba ammu välja surnud.
See, millele me keskendume, mõjutab aga tohutult meie elukvaliteeti ning enesetunnet. Kui me keskendume sellele, mis on halvasti ja valesti, siis me lihtsalt ei saa olla õnnelikud.  Kui soovime olla õnnelikumad, tuleb teha väga suurt teadlikku tööd, et leida igas asjas ülesse see, mis on selles head. Kuna see ei ole aga meie aju jaoks loomulik tegevus, nõuab see päris suurt pingutust ja eneseületust.
Kui sa mõtled praegu, et ma peangi ju keskenduma sellele, mis on valesti, sest muidu ma ei ole ju realistlik - siis see on lihtsalt sinu aju kaitsereaktsioon hoida oma vanadest harjumustest ja mõttemustritest kinni, sest kohanemine nõuab tohutult energiat ja ressursse. Me oleme elanud toidukülluses ajalooliselt väga lühikest aega ja seetõttu oleme kohanenud pidevalt energiat säästma ja kokku hoidma. Aju hoiab sind pigem vanas negatiivsuses, sest see on vähemalt tuttav olukord ja ei nõua kohanemist.
Kui me keskendume ainult mündi ühele poolele ja ignoreerime tervikut, siis kuidas on see realistlik? Mündil on alati kaks külge ja lisaks ka veel serv. Ainult negatiivsele keskendumine ei tee meid realistlikumaks.
Täiesti võimalik, et see selle kirjutise lugemine ajab sind hetkel väga vihaseks, aga vihaseks saamine on jällegi aju kaitsereaktsioon muutuse eest - et hoida senisest kinni. Hoida kinni vanadest mõttemustritest.
Mis on hästi ja mis on halvasti, on alati mõlemad samal ajal olemas. Küsimus ongi ainult selles, millele keskenduda.

Meie mõtted tekitavad tundeid, tunded panevad meid tegutsema ning tegutsemine annab tulemusi.
Kui me keskendume sellele, mis on valesti, paneb see meid tundma negatiivseid tundeid ning tekitab negatiivset meeleolu.
Kui proovime aga leida igas asjas midagi head, hakkame end palju paremini tundma.
Küsimus ongi selles, milliseid tundeid tahad sa tunda - kas positiivseid või negatiivseid? Soovid sa olla õnnelik või õnnetu? Sa ei saa olla õnnelik mõeldes negatiivseid mõtteid ja tundes negatiivseid tundeid.
Kui küsida iga asja puhul: "Mis on selles head?", hakkame nägema igas asjas ka positiivset külge.
Positiivne ja negatiivne külg on mõlemad samal ajal alati olemas. See, millele keskenduda, on aga teadlik valik.

Kui me näeme igas asjas seda, mis on valesti, näeme igal pool ainult takistusi ning paljud unistused jäävad täitumata, sest mõtleme sellele, mis kõik võib valesti minna - parem on siis üldse mitte midagi ette võtta.
Kui keskendume sellele, mis on iga asja puhul hästi, hakkame aga nägema võimalusi.
Enamus inimesi ei näe võimalusi, sest keskenduvad ainult sellele, mis on halvasti. Selleks, et hakata võimalusi nägema, on vaja endalt pidevalt küsida: "Mis on selles head? Milleks on see hea võimalus?".
Võimalustel on veider komme maskeerida ennast ebaedu sisse. Kui midagi läheb valesti, oleme alguses väga löödud. Vahel saame aga alles tagantjärgi aru, et tegelikult oli see hoopis parim, mis juhtuda sai. Probleemid on sageli maskeeritud võimalused. Võimalused peidavad ennast tihti probleemide sees.
Kogu ettevõtlus põhineb probleemide lahendamisel. Probleemid on suurepärased võimalused, sest kui kellegil on mingi probleem, mille sina suudad ära lahendada, saad sa selle eest tasu küsida. Mida suuremaid ja keerulisemaid probleeme sa suudad lahendada, seda suurem on kompensatsioon.
Kui 99% inimestest keskendub sellele, mis on valesti ja näevad seetõttu ainult takistusi, siis sinu jaoks on see suurepärane võimalus! Kui sina oled selle 1% hulgas, kes näeb ka võimalusi, siis põhimõtteliselt ei ole sul konkurente. Keegi ei saa sult neid häid võimalusi nina eest ära napsata, sest keegi teine lihtsalt ei näe neid! Ja isegi kui näeb, siis suure tõenäosusega ei hakka ta niikuinii tegutsema, sest näeb ainult seda, mis valesti võib minna.


Kui sa näed midagi "negatiivset" juhtumas, on alati hea endalt küsida: "Mis on selles head? Milleks on see hea võimalus?"  ning mõne aja pärast hakkad märkama harukordseid võimalusi, mida keegi teine lihtsalt ei märka.




---------------------------------------------------------------------------------

P.S. Kui tahad hakata Mintoses investeerima, oleksin väga tänulik, kui kasutad liitumisel seda linki - siis saame mõlemad oma tootlusele 1% veel lisaks.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar