pühapäev, 28. märts 2021

Mõtteid Quantum Shift Experience`ilt (2. päev)

𝐐𝐮𝐚𝐧𝐭𝐮𝐦 𝐒𝐡𝐢𝐟𝐭 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞 2. Päev


2. päev algas päris huvitava teemaga - sellel teemal polegi varem kuulnud Ericut rääkimas: mida sa pidevalt kannatad ja tolereerid.
Oled sa varem selle kohta inventuuri teinud, et mida sa pidevalt kannatad? Mina küll ei olnud - päris silmiavav harjutus.
Pidime tegema sellise harjutuse, et panime kirja kõik need asjad, mida me erinevates eluvaldkondades pidevalt tolereerime: see, kuidas teised käituvad; see, mida me ise teeme; töö juures; enda keskkonnas.
Ainuüksi kõikide nende asjade kirjapanemine pani märkama, kui palju see kõik eluenergiat asjatult ära kulutab ja meid taustal pidevalt tühjaks tõmbab.
Naljakas on selle juures veel see, et lisaks kõigile nendele asjadele, mida tolereerime, tolereerime me veel ka seda, et me selle suhtes mitte midagi ette ei võta ja see kulutab veel omakorda energiat.
Selleks, et teisi paremini aidata, on vaja iseenda anum pidevalt täis hoida. Me ei saa teisi aidata, kui meil endal eluenergiat napib.
Selleks, et hakata oma eluenergiat tagasi saama, on vaja hakata tasapisi nende asjade suhtes midagi ette võtma, mida me pidevalt väldime.
Eric soovitas alustada väikestest teostatavatest asjadest - neid on lihtne kohe ära teha ja nende alt vabanevast lisaenergiast saab hakata ära tegema järjest suuremaid asju.
Eric soovitab sellist inventuuri teha lausa korra aastas või isegi kord kvartalis.
Teise päeva õhtuse osa põhisõnumiks on olnud see, et 𝐯ä𝐠𝐚 𝐨𝐥𝐮𝐥𝐢𝐧𝐞 𝐨𝐧 𝐯𝐞𝐞𝐧𝐝𝐮𝐝𝐚, 𝐞𝐭 𝐤õ𝐢𝐤 𝐬𝐢𝐧𝐮 𝐤𝐞𝐡𝐚𝐥𝐢𝐬𝐞𝐝, 𝐞𝐦𝐨𝐭𝐬𝐢𝐨𝐧𝐚𝐚𝐥𝐬𝐞𝐝 𝐣𝐚 𝐡𝐢𝐧𝐠𝐞𝐥𝐢𝐬𝐞𝐝 𝐯𝐚𝐣𝐚𝐝𝐮𝐬𝐞𝐝 𝐨𝐥𝐞𝐤𝐬𝐢𝐝 𝐫𝐚𝐡𝐮𝐥𝐝𝐚𝐭𝐮𝐝, sest siis me suudame siin elus efektiivselt toimida. Ehk kui valmistuda pikaks autosõiduks, siis on oluline veenduda, et autoga on kõik korras (kõik vajadused on rahuldatud). Väga oluline on rahuldada neid vajadusi 𝐩𝐨𝐬𝐢𝐭𝐢𝐢𝐯𝐬𝐞𝐥 𝐦𝐨𝐞𝐥, sest muidu võtab su keha juhtimise üle ja hakkab neid rahuldama ise ükskõik mis moel (sageli negatiivselt). 𝐊𝐮𝐢 𝐬𝐚 𝐡𝐚𝐤𝐤𝐚𝐝 𝐞𝐧𝐝𝐚 𝐯𝐚𝐣𝐚𝐝𝐮𝐬𝐭𝐞 𝐞𝐞𝐬𝐭 𝐡𝐨𝐨𝐥𝐭 𝐤𝐚𝐧𝐝𝐦𝐚, 𝐬𝐢𝐢𝐬 𝐬𝐮𝐮𝐫𝐞𝐦 𝐨𝐬𝐚 𝐬𝐢𝐧𝐮 𝐟üü𝐬𝐢𝐥𝐢𝐬𝐭𝐞𝐬𝐭 𝐣𝐚 𝐯𝐚𝐢𝐦𝐬𝐞𝐭𝐞𝐬𝐭 𝐩𝐫𝐨𝐛𝐥𝐞𝐞𝐦𝐢𝐝𝐞𝐬𝐭 𝐥𝐢𝐡𝐭𝐬𝐚𝐥𝐭 𝐡𝐚𝐢𝐡𝐭𝐮𝐛.
𝐊𝐞𝐡𝐚𝐥𝐢𝐬𝐞𝐝 𝐯𝐚𝐣𝐚𝐝𝐮𝐬𝐞𝐝 on kõige pakilisemad. Nende vajaduste rahuldamata jätmise tagajärjeks on 𝐭õ𝐬𝐢𝐬𝐞𝐝 𝐟üü𝐬𝐢𝐥𝐢𝐬𝐞𝐝 𝐣𝐚 𝐞𝐦𝐨𝐭𝐬𝐢𝐨𝐧𝐚𝐚𝐥𝐬𝐞𝐝 𝐩𝐫𝐨𝐛𝐥𝐞𝐞𝐦𝐢𝐝. Kui su kehalised vajadused on täidetud, siis seda parem on ka sinu emotsionaalne ja intellektuaalne seisund.
𝐊𝐞𝐡𝐚𝐥𝐢𝐬𝐞𝐝 𝐯𝐚𝐣𝐚𝐝𝐮𝐬𝐞𝐝 𝐨𝐧:
1️⃣Õ𝐡𝐤. Hapnik on vajalik energia tootmiseks. Stressiolukorras lülitub immuunsus välja, seetõttu on hingamisharjutuste tegemine väga oluline (5-5-5-5 hingamine). Sügav rahulik hingamine annab su kehale märku, et keskkond on turvaline ning toimub rahunemine. Hingamine aitab lümfil puhastuda.
2️⃣𝐕𝐞𝐬𝐢. Koosneme enamuses veest. Kui veetase kehas langeb, jääb meid sõna otseses mõttes vähemaks. Kõige parem on toatemperatuuril naturaalne mineraalvesi. Tihti ei ole meil tegelikult nälg, vaid veepuudus. Rohke veetarbimine aitab nälga ja isusid leevendada. Vett tuleb juua enne, kui janu hakkab.
3️⃣𝐔𝐧𝐢. Keha taastab ja parandab ennast une ajal, stressitase väheneb. Uni on kehale isegi olulisem kui toit. Pime ning veidi jahedam tuba aitab soodustada sügavamat und. Lülita ekraanid välja vähemalt 3 tundi enne magamaminekut.
Otsusta, mis kell sa tahad tõusta ning mine magama 7,5 tundi varem.
4️⃣𝐄𝐧𝐞𝐫𝐠𝐢𝐚 on kõige alus. Energiat on võimalik saada suhkrutest, rasvadest ja valkudest. Ole väga tähelepanelik, kust sa oma energia saad. Vähenda suhkru ning suurenda heade rasvade osakaalu. See paneb su keha tootma energiat rasvadest ja tänu sellele ei toimu nii suurt energiataseme kõikumist. Kõige võimsam ja elumuutvam asi, mida enesearengu jaoks teha: teadvusta ja vajadusel korrigeeri oma suhet toitumisega.
Rasva aitab põletada aeroobne trenn: pikad jalutuskäigud ja ujumine.
5️⃣𝐋𝐢𝐢𝐤𝐮𝐦𝐢𝐧𝐞. Liikudes töötab aju paremini. Lümfisüsteemil ei ole pumpa – see töötab siis, kui me liigume. Liikumine puhastab keha. On kolme sorti treeninguid: kardio, painduvus ja tugevus – meie keha vajab kõiki kolme!
6️⃣𝐓𝐨𝐢𝐭𝐚𝐢𝐧𝐞𝐝. On asjad, mida me sööme energia saamiseks ning asjad, mida sööme ehituselementideks. Toitained on vitamiinid, mineraalid, rasvad, aminohapped (antikehad koosnevad aminohapetest), rasvad, suhkrud, vesi, kiudained. Väga oluline on keha jaoks vajalikud ehituselemendid kätte saada. Need saab sessoonsetest puu- ja juurviljadest, lihast, pähklitest ja seemnetest.
7️⃣𝐏ä𝐢𝐤𝐞𝐬𝐞𝐯𝐚𝐥𝐠𝐮𝐬. Me vajame päikesevalgust - see aitab toota D-vitamiini. Päevas võiks saada vähemalt 10-30 minutit päikesevalgust. Oluline on mitte lasta end päikesel ka liiga ära põletada.
8️⃣𝐏𝐮𝐮𝐝𝐮𝐭𝐮𝐬. Me vajame puudutusi emotsionaalseks heaoluks ja turvatundeks. See tugevdab immuunsust ja alandab stressitaset. Lemmikloom mõjub ka väga hästi.
Osalen veel sellises kogukonnas nagu "Better You Academy", mis on suhteliselt sarnane - igal kuul toimuvad kasulikud loengud maailmatasemel tegijatelt ning on võimalik ümbritseda ennast sarnaste edasipüüdlike ja toetavate inimestega.

Rohkem infot selle kogukonna kohta leiad siit (minu affiliate link):
HTTP://BIT.LY/BETTERYOUMEMBERSHIP

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar