reede, 26. märts 2021

Mõtteid Quantum Shift Experience`ilt (1. päev)


Rõõm tõdeda, et 𝐄𝐫𝐢𝐜 𝐄𝐝𝐦𝐞𝐚𝐝𝐞𝐬 viib taas läbi järjekordset enesearengukoolitust 𝐐𝐮𝐚𝐧𝐭𝐮𝐦 𝐒𝐡𝐢𝐟𝐭 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞 - on väga hea meel sellel osaleda. See on üks väga võimas kolmepäevane virtuaalne sündmus, mis on täielikult elumuutev, sest keskendutakse nendele teemadele, mis päriselt tulemusi mõjutavad - algpõhjustele.

Alguses rääkis Eric sellest, mis tõstab meie enesekindlust ja mis seda vähendab.
Põhisõnumiks oli, et hakka võtma igasuguseid lubadusi, mida sa annad, väga tõsiselt. Kui sa tead, et ei suuda neid täita, siis pigem ära anna neid, sest kui sa seda lubadust ei täida ning iseennast alt vead, siis see kahandab su eneseusku ja enesekindlust.
Sama on ka vastupidi. Kui annad lubadusi väga harva ja neid ka tõepoolest täidad, siis hakkad ennast järjest rohkem usaldama ning ühtlasi suurendab see sinu eneseusku ja enesekindlust.
Väga oluline on seda ka TÄHISTADA, kui sinu tegevus on kooskõlas sinu Kõrgema Minaga, sest iga kord, kui sa tähistad, hakkab su alateadvus hoolikalt jälgima, mida sa “õigesti” tegid ning hakkad sellist käitumist, mida sa premeerisid, rohkem kordama.
Päeva esimese poole 𝐩õ𝐡𝐢𝐬õ𝐧𝐮𝐦𝐢𝐤𝐬 on olnud aga see, et oluline ei ole teha mitte 𝐬𝐮𝐮𝐫𝐢 𝐦𝐮𝐮𝐭𝐮𝐬𝐢 𝐤𝐨𝐫𝐫𝐚𝐠𝐚, 𝐯𝐚𝐢𝐝 𝐭𝐞𝐡𝐚 𝐭𝐚𝐬𝐚𝐩𝐢𝐬𝐢 𝐯ä𝐢𝐤𝐞𝐬𝐞𝐢𝐝 𝐦𝐮𝐮𝐭𝐮𝐬𝐢 𝐬𝐞𝐥𝐥𝐞𝐬, 𝐦𝐢𝐬 𝐦õ𝐣𝐮𝐭𝐚𝐛 𝐤õ𝐢𝐤𝐞 ü𝐥𝐞𝐣ää𝐧𝐮𝐭. Ehk siis muuta 𝐯ä𝐢𝐤𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐬𝐚𝐦𝐦𝐮𝐝𝐞 𝐤𝐚𝐮𝐩𝐚 𝐚𝐥𝐠𝐩õ𝐡𝐣𝐮𝐬𝐞𝐢𝐝. See käivitab ahelreaktsiooni, mis muudab kogu sinu elu. 𝐕ä𝐢𝐤𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐩𝐢𝐝𝐞𝐯𝐚𝐭𝐞 𝐩𝐚𝐫𝐚𝐧𝐝𝐮𝐬𝐭𝐞 𝐦õ𝐣𝐮 𝐡𝐚𝐤𝐤𝐚𝐛 𝐚𝐣𝐚 𝐣𝐨𝐨𝐤𝐬𝐮𝐥 𝐤𝐮𝐡𝐣𝐮𝐦𝐚 𝐧𝐢𝐧𝐠 𝐧𝐞𝐞𝐝 𝐯ä𝐢𝐤𝐞𝐬𝐞𝐝 𝐬𝐚𝐦𝐦𝐮𝐝 𝐨𝐧𝐠𝐢 𝐤õ𝐢𝐠𝐞 𝐚𝐥𝐮𝐬𝐞𝐤𝐬. Väikeste muudatuste tegemise võlu ongi see, et seda saab teha väikeste talutavate portsude kaupa ja see sisendab usku, et muutus on võimalik. Liiga suure muutuse tegemine on meie jaoks väga stressirohke ning me ei suuda seda teha.
Nendeks algosakesteks on meie geneetika, automaatsed käitumismustrid, 𝐬𝐨𝐨𝐯𝐢𝐝, 𝐯𝐚𝐣𝐚𝐝𝐮𝐬𝐞𝐝, 𝐮𝐬𝐤𝐮𝐦𝐮𝐬𝐞𝐝 𝐣𝐚 emotsioonid. Kui nendega tegeleda, hakkavad ka tulemused tulema.
Automaatsed käitumismustrid - Need juhivad su elu palju rohkem kui sinu teadlikud valikud.
𝐒𝐨𝐨𝐯𝐢𝐝 – soovid mõjutavad seda, millele sa keskendud, mida märkad ja kuidas käitud ning lõpuks mõjutab see seda sihtkohta, kuhu sa välja jõuad.
𝐕𝐚𝐣𝐚𝐝𝐮𝐬𝐞𝐝 – füüsilised ja emotsionaalsed vajadused põhinevad ellujäämisel. Kui sa ise enda vajadusi teadlikult ära ei lahenda, võtab su alateadvus juhtimise üle ja hakkab neid ise lahendama ükskõik mis moel.
𝐔𝐬𝐤𝐮𝐦𝐮𝐬𝐞𝐝 – see, mida sa usud enda ja elu kohta üldiselt. On meid toetavad uskumused ja piiravad uskumused.
𝐄𝐦𝐨𝐭𝐬𝐢𝐨𝐨𝐧𝐢𝐝 – ei ole häid ega halbu emotsioone. Emotsioonid on lihtsalt kompassiks, mis juhivad meid teatud suunas. Teeme kõike eesmärgiga tunda mingeid emotsioone. Sind premeeritakse “positiivsete” emotsioonidega, kui teed selliseid tegevusi, mis on sinu tõeliste väärtustega kooskõlas.
Harjutus:
Kirjuta iga valdkonna kohta (finantsilised, sotsiaalsed, isiksus, kogemused, elukeskkond, pärand) endale kiri tulevikust sellises vormis, justkui oleksid selle eesmärgi juba saavutanud – kiri oma tuleviku sinalt.
Sõnasta see selliselt: “Kas poleks tore, kui see juhtuks?”
Näide: Kas poleks tore olla miljonär? Kas poleks mitte tore, kui mul oleks Tesla? Kas poleks tore olla imelises ja rahuldustpakkuvas suhtes?
Seejärel sea igale valdkonnale selged eesmärgid, tee plaan ning hakka nende eesmärkide poole püüdlema.
Milline on sinu elu aasta pärast?
See, mida sa ihaldad ja soovid, juhib sinu käitumist.
Mõtle, millised on sinu soovid järgmiste eluvaldkondade kohta:
Finantsilised – materiaalsed asjad, sissetulekud, investeeringud, panustamine
Sotsiaalsed – perekond, sõbrad, romantilised suhted
Isiksus – tööalane, eneseareng, loomingulisus
Kogemused – elamused, mida sooviksid kogeda
Keskkond – kodu, töökoht, väliskeskkond
Pärand – see, kuidas sa tahad, et sind mäletatakse.


Esimese päeva õhtuse osa fookuses olid 𝐞𝐦𝐨𝐭𝐬𝐢𝐨𝐨𝐧𝐢𝐝.
𝐄𝐌𝐎𝐓𝐒𝐈𝐎𝐎𝐍𝐈𝐃 – 𝐌𝐄𝐈𝐄 𝐍𝐀𝐓𝐔𝐑𝐀𝐀𝐋𝐍𝐄 𝐆𝐏𝐒
Emotsioonid on tagasiside meie käitumisele ehk tagajärg. Kui sa käitud teatud moel ja saad emotsionaalse laengu, on see tagasiside sinu südametunnistuselt: kas see käitumine oli õige või mitte. Ei ole häid ega halbu emotsioone, on vaid mugavad ja ebamugavad. Emotsioonid on sina ise suhtlemas iseendaga – need on justkui õpetajad. Need emotsioonid, mida me tõlgendame “halvana”, on tegelikult vajalikud. Näiteks häbi on vajalik selleks, et me õpiksime, kui tegime midagi valesti. Nad on vajalikud selleks, et me õppetunni ära omandaksime ning sama käitumist enam ei kordaks.
Emotsioonid arenesid evolutsiooni käigus välja selleks, et võimaldada meil paremini ellu jääda, kuid see kõik toimus hoopis teistsuguses elukeskkonnas tänasega võrreldes.
Eric Edmeades nimetab seda 𝐞𝐯𝐨𝐥𝐮𝐭𝐬𝐢𝐨𝐨𝐧𝐢 𝐭ü𝐡𝐢𝐦𝐢𝐤𝐮𝐤𝐬 – me pole oma emotsionaalses arengus veel praegusele ühiskonnakorraldusele järele jõudnud ning ei suuda sellega kõige paremal moel toime tulla. Meie emotsioonid on algselt arenenud välja kiskjate kartmiseks, kuid tänapäeval reageerime ka väikestele probleemidele, justkui oleks meie elu ohus ning võimendame oma emotsioone üle. Siit järeldus – ära lase emotsioonidel enda elu juhtida. Kasuta neid hoopis õppetunnina ning nii juhid sina ise oma elu.
Teine huvitav teema, millest Eric õhtul rääkis, oli 𝐇𝐢𝐧𝐝𝐬𝐢𝐠𝐡𝐭 𝐖𝐢𝐧𝐝𝐨𝐰.
See on selline ajavahemik, mille jooksul kunagine “halb” sündmus muutub hoopis “heaks”. Ehk sa annad sellele lõpuks hoopis uue ja positiivse tähenduse. Näiteks mõistad, et kunagine töökaotus oli tegelikult väga hea, sest andis sulle tõuke hakata ettevõtlusega tegelema ning tänu sellele on sul nüüd imeline elukvaliteet.
Kui sul on mineviku suhtes lahtilaskmata viha, siis tajud ka tuleviku suhtes ärevust ja hirmu. Kui tunned mineviku osas tänulikkust, on sul ka tuleviku osas helged ootused.
Õpi raskeid aegu hindama.
See, milliseid tähendusi me olukordadele anname ning milline on meie emotsionaalne reaktsioon antud olukorras, mõjutab kõike!
Selleks, et hakata “halva” sündmuse tähendust muutma, küsi endalt näiteks järgmisi küsimusi:
“Mida head selle tagajärjel juhtus?”
“Mida ma sellest õppisin?”
“Kas ma tahaksin nendest vajalikest õppetundidest loobuda?”
Kokkuvõtteks võib öelda, et oli väga sisutihe ja produktiivne päev. Jah, saime tohutult palju kasulikke teadmisi, aga minu jaoks oli väga väärtuslik ka see, et meid jagati iga natukese aja tagant gruppidesse ning pidime tegema harjutusi ning oma õppetunde isekeskis arutama. Oli näha, et need inimesed, kes on sellisele koolitusele kogunenud, on väga kõrge kvaliteediga ning sain endale juurde palju uusi toredaid tutvusi. Osalen veel sellises kogukonnas nagu "Better You Academy", mis on suhteliselt sarnane - igal kuul toimuvad kasulikud loengud maailmatasemel tegijatelt ning on võimalik ümbritseda ennast sarnaste edasipüüdlike ja toetavate inimestega.

Rohkem infot selle kogukonna kohta leiad siit (minu affiliate link):
HTTP://BIT.LY/BETTERYOUMEMBERSHIP

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar